Planning

Wij hopen dat Merci in het voorjaar 2022 haar derde nestje zal krijgen. De natuur zal bepalen wanneer dat precies gaat worden. 

Helaas hebben we afgelopen jaar wat problemen ondervonden bij de zwangerschap van Sally. Tot twee keer toe was dit niet gelukt. Uiteindelijk heeft ze de derde poging bij een andere kater, de dekkater Wolya op 1 november 2021, één gezond kitten mogen krijgen, Yuki van Raëma's Siberen. 
We zullen Sally nogmaals laten dekken door Wolya, en dan duimen we dat ze een 'normaal' nestje mag gaan krijgen en ons hopelijk ook een witte dochter gaat geven.... 

 

Dekkaters

Het zoeken naar een geschikte dekkater is erg belangrijk. Het gaat er namelijk om dat er kittens geboren worden die wat bij dragen aan het ras. Het moeten dus echt typische Sibeertjes gaan worden! Wat natuurlijk ook erg belangrijk is dat het een lieve kater betreft met een goeie persoonlijkheid, een kater dat heel afstandelijk is en onvriendelijk tegen andere katten, vind ik zelf ook geen aanwinst. Iedereen wil tenslotte een kat voor de gezelligheid, en niet eentje die wegkruipt als u thuis komt toch?!

Uiteindelijk gaat het er om dat er gezonde kittens geboren worden uit goede stamboom lijnen die ik wil gaan fokken, dus de moeder en vader moeten getest zijn op FIV, en FeLV en ook HCM en PKD/CIN.

 

Raëma's Siberen  |  info@raemassiberen.com