Hypo Allergeen

Wat ten eerste erg belangrijk is, dat Hypo allergeen dus niet betekent dat niemand allergisch zou zijn voor de Siberische kat. Dat is zeker niet waar. Alleen als u allergisch bent voor de schilfers van katten, heeft u een grote kans dat u wel tegen de Siberische kat zou kunnen.

Het houd namelijk in dat bij alle katten in het speeksel het proteïne FELD-1 zit. Dit is een proteïne wat door het schoonlikken op de vacht terecht komt en hierdoor krijgen ze een soort roos, hele kleine schilfers die niet uit de lucht te filteren zijn zo klein. En daarom liggen ze dus ook door je hele huis.

De Siberische kat heeft dat FELD-1 proteïne wel, maar minder dan andere rassen. Dit is in de Verenigde Staten getest door een laboratorium, en ook dat ras onzuivere katten het FELD-1 proteïne het meest bezitten. Dus uit dit onderzoek blijkt dus dat u wel een grotere kans heeft dat u tegen de Siberische kat kunt, ook al kunt u niet tegen huis- tuin en keuken katten. U krijgt alleen nooit garantie dat u inderdaad niet allergisch van deze katten word. Zorg dus dat u het eerst test bij een cattery of mensen die alleen Siberische katten bezitten, zodat u goed kunt uitproberen hoe uw lichaam reageert. Een idee kan ook zijn om misschien een sloop, handdoekje of kleding stuk achter te laten bij een cattery of persoon die Siberische katten heeft, zodat u die later kan op halen om te merken wat het met u doet als u langer in contact bent geweest dan alleen een knuffel. Wel heel belangrijk, test NIET 's nachts in bed!! Loop met de doek of sloop rond in huis bijvoorbeeld om uw nek. Of kijk een film en leun tegen de doek/sloop aan.
Als u bij ons komt testen willen wij graag dat u twee keer binnen 3/4 dagen langskomt. Dan stelt u uw lichaam namelijk in verhouding langer bloot aan de stofjes en haren dan alleen maar één bezoek. U komt dus bijvoorbeeld op een maandag langs, neemt een doek/sloop mee. Als dat eerste bezoek goed gaat laat u die bij ons achter en laten wij onze dames op de doek/sloop slapen. Die donderdag komt u weer langs en test u nogmaals, hopelijk gaat dat ook weer goed en neemt u de sloop weer mee naar huis om daarmee vrijdag en zaterdag en misschien ook nog zondag door te testen thuis, niet in bed dus. Als dat allemaal goed gaat is de kans zeer aanwezig later geen last te krijgen als er een kitten in huis komt wonen! Voor meer uitleg zien we u graag, en zullen we al uw vragen beantwoorden en verdere uitleg geven.

Afgelopen jaren bleek dat deze manier van testen erg effectief is en wij dit graag zo blijven doen om mensen te helpen. Het liefst testen wij al met nieuwe kittenkopers voordat de kittens geboren zijn. Zo bent u, maar ook wij, op tijd bekend met het wel of niet kunnen kopen van een kitten bij ons. 
Mocht het testen bij ons nou helaas toch niet helemaal goed gaan, treur niet! Elk mens maar ook elke kat is anders! Dus u kunt het zeker ergens anders nog eens proberen.
Wat ook een goed begin is, dat u bij de huisarts kan laten testen of u allergisch bent voor de haren, speeksel of de vachtschilfers van de kat.
Zou voor u maar ook zeker voor de kat niet fijn zijn als binnen een paar dagen of paar weken toch blijkt dat u een allergische reactie krijgt en het kitten weer moet verhuizen..

Raëma's Siberen  |  info@raemassiberen.com